Menu

Black Friday 2020: dit zijn de beste smartphone deals!

Black Friday 2020

Black Friday is de dag na Thanksgiving en traditioneel de dag waarop Amerikanen hun kerstinkopen doen. Ook in Nederland wordt het concept steeds populairder. Black Friday valt dit jaar op vrijdag 27 november en aanbiedingen duren regelmatig voort tot maandag 30 november; ook wel ‘Cyber Monday’. Maar de eerste deals zijn nu al online. In dit artikel vind je de beste koopjes.

Black Friday Superdeals

Écht goede deals zijn er tijdens Black Friday, maar ze zijn behoorlijk zeldzaam. De enige Black Friday Superdeal die ik tot nu toe ben tegengekomen, is de Motorola Moto G9 Plus. Mochten er andere goede koopjes voorbijkomen de komende week, dan zal ik die hieronder toevoegen.

Xiaomi Poco X3 NFC

De Poco X3 NFC van Xiaomi kost normaal €230 en is voor dat geld een uitstekende keuze. Nu tijdens Black Friday betaal je er €50 minder voor, en dat maakt het toestel nog veel interessanter. Voor €179 koop je de Poco X3 NFC bij Xiaomi zelf of de MediaMarkt en dat is wat mij betreft een echte Black Friday Superdeal.

Motorola Moto G9 Plus

De Motorola Moto G9 Plus kost normaal zon €250 en is voor dat geld al een erg goede budgetsmartphone. Nu, met Black Friday, koop je het toestel voor €199 bij onder andere Belsimpel. Een koopje dus! Sterker nog: ik durf wel te beweren dat dit in ieder geval met deze Black Friday deal die beste budgetsmartphone is voor wie een toestel met schone software wil.

Motorola Moto G9 Plus 01

Xiaomi Poco F2 Pro

Bijna high-end specs voor maar €309. Dat zie je niet snel, maar de Xiaomi Poco F2 Pro biedt het met Black Friday. De eigen webshop van Xiaomi verkoopt de midrange-topper voor deze bijna onwaarschijnlijk lage prijs. Aanrader!

Xiaomi Poco F2 Pro uitgelicht

Black Friday Deals

Naast de superdeals hierboven, zijn er ook gewoon goede Black Friday Deals. Toestellen waar geen gigantische korting op gegeven wordt, maar die wel goedkoper dan gebruikelijk te krijgen zijn én voor dat geld de moeite waard. Verwacht geen uitgebreid overzicht met elke smartphone waar korting op te krijgen is: deze lijst bevat alleen deals waarvan ik vind dat het écht goede deals zijn. De lijst zal gedurende de week geüpdatet worden als er nieuwe aanbiedingen beschikbaar komen.

Xiaomi Redmi Note 9S

Wie een écht goedkope smartphone wil die wel de moeite waard is, kan bij de Xiaomi Redmi Note 9S terecht. Die koop je op dit moment voor €149. Gezien de normale prijs van €180 is dat geen gigantische korting, maar procentueel gaat er toch het nodige af. Bovendien was de Note 9S voor die originele prijs óók al een aanrader. Verkrijgbaar bij Xiaomi’s eigen webwinkel.

Xiaomi Mi 10 Lite

Een 5G-smartphone met alles erop en eraan voor €219. Dat is wat mij betreft een echte superdeal. Normaal betaal je voort de Mi 10 Lite tussen de €250 en €270, dus Xiaomi geeft met Black Friday een behoorlijke korting. Je kunt hem kopen bij Mobiel.nl.

Samsung Galaxy A51

De Samsung Galaxy A51 kost met Black Friday bij CoolBlue €239. Dat is een paar tientjes korting en dus geen geweldige deal, maar desalniettemin is het de moeite waard om de smartphone nu te kopen als je hem op het oog had. Bovendien is het voor dat bedrag wat mij betreft de beste keuze als je een betaalbare Samsung wilt.

OnePlus Nord

De OnePlus Nord is in de aanbieding van €399 voor €369. Geen gigantische korting zoals je misschien met Black Friday zou verwachten. Toch is de aanbieding wat mij betreft de moeite waard: ik heb de Nord tot nu toe nog nooit in de aanbieding gezien en ook voor de volle prijs is het een goede aankoop. Dat je er nu €30 op kunt besparen is dus mooi meegenomen. Onder andere verkrijgbaar bij Amazon.

OnePlus Nord in hand

Apple iPhone SE 2020

Normaal betaal je ongeveer €450 voor de Apple iPhone SE 2020; nu is dat €415. Ook niet bepaald een superdeal, maar wel een zeldzame korting voor deze telefoon die prijs-technisch sowieso al de moeite waard is. Doe je er je voordeel mee! Verkrijgbaar bij onder andere Amazon en (iets duurder) CoolBlue.

Samsung Galaxy S20 FE 4G

Hoewel ik je vooral de 5G-variant van de Galaxy S20 FE aanraadt, is die helaas niet in de aanbieding. De Samsung Galaxy S20 FE 4G is dat wel, en kan een erg interessante keuze zijn voor wie niet per se de snelste smartphone met de beste batterij hoeft. Normaal gaat hij tussen de €575 en €600 weg, nu koop je hem voor €559 bij de MediaMarkt.

Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy Note 20

Liefhebbers van de S Pen moeten bij de Samsung Galaxy Note 20 5G zijn. Normaal koop je die voor zo’n €750, nu kost hij maar €699 bij Mobiel.nl. Een uitstekende deal voor deze complete en mooie smartphone.

Over Black Friday

Alle deals die ik hierboven behandel, zijn vanzelfsprekend écht goede koopjes. Maar er zitten ook veel nep-aanbiedingen tussen. Hoe dat precies zit, leg ik je uit in de video hieronder. Zo kom je beslagen ten ijs als je zelf een Black Friday deal wilt vinden en trap je niet in hoge kortingen die eigenlijk helemaal geen goede deal zijn.