Menu

Motorola Moto G9 Plus review: budgetsmartphone zonder nadelen

Sinds jaar en dag staat de Moto G-lijn bekend om zijn indrukwekkende budgetsmartphones. De Moto G9 Plus is het nieuwste wapenfeit in de lijn. Hij kost €270 en laat voor dat bedrag eigenlijk nergens een steekje vallen. In deze review zie je er alles over.

Motorola Moto G9 Plus 03

De Motorola Moto G9 Plus heeft twee grote voordelen: fijne software en een geweldige batterij. De 5000mAh-accu gaat makkelijk een hele dag mee, en komt met een beetje moeite zelfs twee dagen door. Bovendien is de software erg fijn: Motorola maakt gebruik van een bijna schone versie van Android 10 met een aantal aanpassingen die samengebracht zijn in de Moto-app. Mijn favoriet: schudden om de zaklamp aan te zetten. Los van die twee pluspunten, scoort de Moto G9 Plus vooral allround erg goed. De prestaties, het scherm, het ontwerp en de camera zijn allemaal niet het beste wat je kunt krijgen, maar wel allemaal ruim voldoende.

Dat is bijzonder, want over het algemeen is er bij een smartphone rond de €250 in ieder geval een vlak waar je flink op inlevert. De Motorola Moto G9 Plus scoort niet optimaal met zijn 4GB werkgeheugen en ook het updatebeleid is niet om over naar huis te schrijven, maar dat zijn ook meteen de enige echte nadelen. Wie dus een budgetsmartphone wil die eigenlijk geen echte nadelen heeft, kan prima bij de Motorola Moto G9 Plus terecht.