Menu

Xiaomi Poco X3 NFC review: budgettopper maakt indruk

De Poco X3 NFC van Xiaomi wordt veelal gezien als een van de beste budgetsmartphones op de markt. In deze review bespreek ik waarom dit toestel zo goed is, en of je hem moet kopen.

Xiaomi Poco X3 NFC review

Het begint al met de bassispecificaties: de Poco X3 NFC scoort op vlakken als het scherm, de processor en de camera op papier het beste wat je voor deze prijs kunt krijgen. De Snapdragon 732G-chipset van Qualcomm is bijvoorbeeld ongeveer de snelste chip die je kunt krijgen voor iets meer dan €200 en de Poco heeft als een van de weinige budgetsmartphones een 120Hz-scherm.

Daar komt bij dat het toestel een aantal bijzondere extra’s heeft. De NFC-ondersteuning waar de naam zo trots naar verwijst is leuk, maar redelijk standaard in deze klasse. Opvallender zijn de IP53-waterbestendige behuizing, aanwezigheid van stereospeakers en supersnelle 33W-laadfunctie. Ook de infraroodpoort waarmee je deze smartphone als afstandsbediening kunt gebruiken is een leuke extra. Het enige dat eigenlijk mist, is fijne software. Hoewel de MIUI niet slecht is, is het wat mij betreft een van de mindere Android-schillen. Los daarvan is deze Poco een absolute aanrader.

Xiaomi Poco X3 NFC review