Menu

Apple iPhone 12 Pro review: hoeveel mag luxe kosten?

De Apple iPhone 12 Pro is het luxe broertje van de iPhone 12. Voor €250 extra krijg je een luxer ontworpen toestel met een aantal extra features. Is dat de moeite waard? In deze review bespreek ik het.

Vorig jaar kende de iPhone 11 Pro een aantal duidelijke upgrades tegenover de iPhone 11. Dit jaar heeft Apple zijn iPhones meer gelijk getrokken, en lijken de 12 en de 12 Pro nogal op elkaar. Zo hebben de smartphones nu dezelfde schermen en – los van het materiaalgebruik – hetzelfde ontwerp. De iPhone 12 Pro moet het vooral van zijn luxere materialen, zoomcamera, LiDAR-sensor en extra werkgeheugen hebben. Verder betaal je met deze smartphone ook een beetje voor het statussymbool.

Apple iPhone 12 Pro achterkant

Los van de vergelijking met de iPhone 12, is de iPhone 12 Pro een mooie upgrade tegenover vorig jaar. Natuurlijk is de chipset sneller geworden, de camera verbeterd en de software vernieuwd. Daarnaast heeft Apple dit jaar gekozen voor een nieuw ontwerp en een sterkere glaslaag over het scherm. Dat zogenaamde Ceramic Shield moet zorgen dat de iPhone 12 Pro 4x minder kans heeft op breken als je hem laat vallen. Ook MagSafe is nieuw: de laadoplossing die we van Apple’s MacBooks kennen maakt zijn opwachting in de iPhone als een soort hybride-oplossing tussen draadloos en bedraad laden. Kortom: genoeg te bespreken. Check de video voor alle informatie over de nieuwe Apple iPhone 12 Pro.