Menu

Samsung Galaxy S20 FE review: Fan Edition is aanrader voor iedereen

De naam van de Samsung Galaxy S20 FE – voluit Galaxy S20 Fan Edition – suggereert misschien dat je een echte Samsung-fan moet zijn om deze smartphone te kopen. Niks is echter minder waar: de Samsung Galaxy S20 FE is een van de beste betaalbare high-end smartphones van dit moment. In deze review vertel ik je er alles over.

Je kunt de Galaxy S20 Fan Edition zien als het goedkopere broertje van de Galaxy S20. De smartphone heeft een aantal nadelen tegenover de Galaxy S20, zoals de minder luxe behuizing die deels van plastic gemaakt is en de lagere schermresolutie. Ook is de Samsung Galaxy S20 FE voorzien van wat minder werkgeheugen en heeft hij een slechtere zoomcamera.

Naast de lagere prijs staat daar echter nog een groot voordeel tegenover: de batterij van de Samsung Galaxy S20 Fan Edition is een stuk beter dan die van de reguliere S20. Ook de Snapdragon 865-chipset die op dit model wél in Europa leverbaar is, is en voordeel van de Fan Edition. Bovendien is deze Galaxy S20 FE een van de meest complete high-endsmartphones rond de €700. Ondanks zijn lagere prijs, heeft de smartphone gewoon de snelste hardware die je op dit moment kunt krijgen, is de behuizing waterdicht en kan hij draadloos laden. Ook op het scherm heeft Samsung nauwelijks bespaard: de resolutie mag dan wel wat lager zijn, het is nog steeds een prachtig amoledscherm met een verversingssnelheid van 120Hz.

De Samsung Galaxy S20 FE is kortom een uitstekende keuze. In deze videoreview licht ik alle ins en outs van de smartphone uit.