Menu

Samsung Galaxy Note 20 hands-on: uitgebreid en betaalbaar

Samsung biedt met de Galaxy Note 20 een relatief betaalbare high-endsmartphone met S-Pen aan. Het merk maakte een aantal bijzondere keuzes om het toestel betaalbaar te krijgen, wat leidde tot een interessante maar ook vrij aparte smartphone.

Een volledige review van de Note 20 zit er helaas niet in. Daarom ging ik langs bij de winkel van Belsimpel om de smartphone uit te proberen. In deze video zie je wat mijn ervaringen met de Samsung Galaxy Note 20 zijn.

Samsung Galaxy Note 20 01

Waar de Galaxy Note 20 Ultra de toppositie in het portfolio van Samsung inneemt, is de Note 20 een relatief betaalbare Note-variant. Hoewel het toestel voor €1000 uitkwam, is de prijs nu – zo’n anderhalve maand na de release – al gezakt tot €850 voor de 5G-versie en €750 voor de 4G-versie. Niet verkeerd, gezien je voor dat bedrag een smartphone met bijna de beste specificaties, een waterdichte behuizing én de handige S-Pen krijgt. De camera is top, het scherm is top afgezien van de lage verversingssnelheid van 60Hz en de telefoon heeft de fijne OneUI-software van Samsung met drie jaar updategarantie.

Toch lever je met de Samsung Galaxy Note 20 ook het een en ander in. Tegenover de S20, die ongeveer net zoveel kost, heeft deze Note een plastic achterkant die wat minder luxe overkomt en is het toestel dus niet voorzien van een hoge verversingssnelheid in het scherm. De batterij is met 4300mAh niet klein, maar gezien de onzuinige hardware van Samsung zal hij niet ontzettend lang meegaan. Mits je de juiste eisen hebt, kan de Note 20 toch een erg interessante keuze zijn. In deze video zie je daar alles over.