Menu

Xiaomi Poco F2 Pro review: veel voor weinig

De Xiaomi Poco F2 Pro kost nog geen €400 en is op de meeste vlakken toch gewaagd aan de topsmartphones van dit jaar. Een echte ‘flagship killer’ dus. In deze review zie je er alles over.

Vorig jaar gooide Xiaomi hoge ogen met de Mi 9T Pro en inmiddels is er een opvolger. Net als de Mi 9T Pro is de Xiaomi Poco F2 Pro een betaalbaar toestel dat in ieder geval op papier zwaar boven zijn klasse presteert. Hij heeft bijvoorbeeld 5G-ondersteuning, de snelste chipset van dit moment en een mooie behuizing van glas en aluminium. Als een van de weinige smartphones van dit jaar heeft de Poco F2 Pro een volledig randloos scherm met pop-up selfiecamera. Ook de aanwezige audiojack is een bijzondere verschijning tegenwoordig.

Poco F2 Pro Review achterkant

Natuurlijk kun je voor €400 geen échte high-end ervaring verwachten en er zijn dan ook wat vlakken waarop de Poco minder scoort. Het zijn er echter niet veel, en de meesten zijn niet zo heel belangrijk. Het toestel heeft bijvoorbeeld geen hoge verversingssnelheid voor het scherm, is niet waterdicht en heeft niet de meest indrukwekkende camera-setup. De flinke 4700mAh-accu laad je via een draadje snel op met een vermogen van 30 watt, maar draadloos laden zit er helaas niet in. Voor €400 zijn dat echter allemaal geen grote problemen. Het enige dat deze Poco F2 Pro echt niet zo goed doet, is de software. Die is niet helemaal lekker geoptimaliseerd en bevat bovendien standaard advertenties.