Menu

OnePlus Nord 2 x PAC-MAN: alles over special edition-smartphones

OnePlus kondigde vorige week de PAC-MAN Edition van de Nord 2 aan en inmiddels ligt het toestel in de winkels. In deze video kijk ik kort naar het toestel en vertel ik je meer over het fenomeen special edition smartphones.

Een special edition-smartphones is een bestaande smartphone, maar dan met een sausje van een bepaald merk. Zo’n merk kan eigenlijk alles zijn, maar opvallend vaak gaat het om automerken. McLaren, Lamborghini en Porsche hebben allemaal in het recente verleden speciale smartphones op hun naam staan. Maar ook FC Barcelona, Marvel’s Avengers en nu dus PAC-MAN hebben eigen speciale smartphones. Soms hebben die toestellen andere eigenschappen, zoals de snellere laadfunctie van de OnePlus 6T McLaren-editie, maar vaak gaat het om een variant van het bestaande toestel met alleen wat aanpassingen in het uiterlijk en de software.

OnePlus Nord 2 PAC-MAN 16

Meestal zijn special edition-toestellen vooral een marketingtool. Door een bekend merk aan je (soms nog onbekende) smartphonemerk te koppelen, krijgt het smartphonemerk eenvoudig extra allure. Dat ging jaren zo met Huawei en Porsche, en hetzelfde trucje werd door Oppo en Lamborghini gebruikt toen de Chinese reus voor het eerst in Europa kwam. Ook OnePlus en McLaren sloegen meerdere malen de handen in één, om de focus op snelheid van OnePlus extra kracht bij te zetten.

Vaak is zo’n special edition smartphone verder vooral interessant voor de echte fans van een merk. Zo kun je als PAC-MAN of arcade-fan natuurlijk prima uit de voeten met deze OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition, maar zal het toestel voor de gemiddelde smartphonekoper niet zo interessant zijn. In deze video vertel ik je er meer over.