Menu

Google Pixel 6 review: cameratelefoon in hart en nieren

Een geweldige camera en heerlijke software met lange en snelle updates voor €790. Dit is de Google Pixel 6, en in deze review vertel ik je er alles over.

Allereerst het slechte nieuws: de Pixel 6 is in Nederland officieel niet verkrijgbaar. Je kunt hem via grijze import wel krijgen, maar daar betaal je wel extra voor. De Google Pixel 6 kost in Nederland krap €150 meer dan in bijvoorbeeld Duitsland. Maar zelfs voor zijn Nederlandse prijs van €790 is het wel een indrukwekkende telefoon. De Pixel 6 is snel, heeft fijne software met een erg goed updatebeleid en heeft een geweldige camera die vooral erg consistent is. Het ontwerp is mooi en waterdicht, hoewel het scherm een beetje hol voelt en dat wat afdoet aan de luxe ervaring van het toestel.

Google Pixel 6 29

En dat holle scherm is niet het enige minpuntje aan de Pixel 6. Het is een erg goede en complete high-end smartphone, maar ook met wat nadelen. De vingerafdrukscanner is bijvoorbeeld niet erg snel en consistent, het scherm heeft last van een gekleurde waas als je er onder een hoek naar kijkt en de laadfunctie is naar hedendaagse begrippen erg traag. Toch denk ik dat die nadelen voor de meeste mensen behoorlijk klein zijn tegenover de grote voordelen die de Pixel biedt. Vooral de camera en de software maken dit een erg goede keuze, maar ook los daarvan zijn de meeste onderdelen dik in orde. Daarmee is de Google Pixel 6 zelfs voor zijn Nederlandse prijs van €790 een erg goede keuze.