Menu

Black Friday deals voor smartphones: zo vind je een goede deal!

Black Friday is de dag na Thanksgiving en traditioneel de dag waarop Amerikanen hun kerstinkopen doen. Ook in Nederland wordt het concept steeds populairder. Black Friday valt dit jaar op vrijdag 27 november en aanbiedingen duren regelmatig voort tot maandag 30 november; ook wel ‘Cyber Monday’. Kun je tijdens deze dagen écht je smartphone voor een bodemprijsje kopen, of maakt het eigenlijk niet uit? In deze video leg ik het uit.

Eerder dan ik tijdens het opnemen van deze video verwachtte zijn de eerste echte Black Friday deals vandaag al online gekomen. De beste koopjes houdt ik hier bij. Mocht je van plan zijn iets te kopen tijdens Black Friday, dan zou ik het enorm waarderen als je dat via een van de onderstaande linkjes doet en zo SmartphoneMan een beetje steunt.

Vaak wordt geadverteerd met hoge kortingspercentages of bedragen. Soms zijn dat realistische prijzen, maar vaak gaat het ook om kortingen die minder hoog zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Dan zijn ze bijvoorbeeld op basis van de adviesprijs, die bij smartphones in veel gevallen sterk boven de actuele marktprijs ligt. Of winkels verhogen expres hun prijzen vóór Black Friday om op de dag zelf met een hoog kortingspercentage te kunnen stunten.

Gelukkig betekent dat zeker niet dat je op Black Friday helemaal geen goede deals kunt vinden. Als je goed zoekt en geluk hebt met de telefoon die je wilt hebben, kun je zo €100 besparen op een high-endtelefoon. Check wel altijd even een prijsvergelijker of de korting echt zo goed is als hij lijkt, of dat je de telefoon stiekem ergens anders regulier goedkoper kunt krijgen. Dat kun je bijvoorbeeld doen in de Tweakers Pricewatch.