Menu

Oppo Reno 6 review: prachttoestel schiet tekort

De Oppo Reno-serie draait op mooie ontwerpen en goede multimediafuncties. Dat zijn precies de twee sterke punten van de Oppo Reno 6, waar je in deze video alles over hoort.

De Oppo Reno 6, of Oppo Reno 6 5G zoals het toestel voluit heet, is een middenklassesmartphone met vooral een prachtig ontwerp. Het toestel is strak, heeft een bijzondere achterkant en is prachtig afgewerkt. Wat dat betreft is hij niet van een high-end smartphone te onderscheiden. Ook de camera’s doen goede zaken: die hebben een uitgebreide filmfunctie en best goede nachtmodus. Ook de supersnellaadfunctie van het toestel is een duidelijk voordeel.

Oppo Reno 6 15

Helaas kent die focus op luxe wel een prijs op andere vlakken. Intern komt de Oppo Reno 6 bijvoorbeeld dichter bij een budgetsmartphone in de buurt, dan bij een high-end toestel. De MediaTek Dimensity 900-chipset is zowel op papier als in de praktijk geen goede match voor een telefoon van bijna €500. Bovendien is het ontwerp van de Oppo Reno 6 weliswaar luxe, maar mist het ook wat functies zoals bescherming tegen water of stereospeakers. Ook het software-verhaal van de Reno 6 heeft zo zijn plus- en minpunten. De interface is fijn en het updatebeleid goed, maar de hoeveelheid bloatware valt erg tegen.

Kortom, de Oppo Reno 6 is een prachtige smartphone waar zeker het nodige voor te zeggen valt. Maar tegelijk heeft het toestel een paar stevige nadelen voor de prijs die je er voor betaalt. Wat belangrijker is, is uiteindelijk een persoonlijke keuze, maar in deze video help ik je ermee.