Menu

Top 5: de smartphones met de beste prijs-kwaliteitverhouding in 2021

Wil je wel een goede smartphone, maar niet teveel betalen? Dan zit je hier goed. In deze video bespreek ik namelijk de vijf smartphones met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dat zijn de Xiaomi Poco X3 Pro, de Xiaomi Mi 10T, de Realme GT, de Samsung Galaxy S20 FE 5G en de OnePlus 9.

Wat precies een smartphone met een goede prijs-kwaliteitverhouding is, is een vage definitie en ook in elke prijsklasse anders. Daar ben ik me van bewust; en dit is zeker geen uitputtende of perfecte lijst. Maar het zijn wel vijf smartphones die binnen hun klasse uitstekend scoren als het gaat om hoeveel waar ze voor hun geld bieden. In alle klassen heb ik minimaal één toestel uitgekozen waarvan het hart van een koopjesjager sneller gaat kloppen.

OnePlus 9 review voorkant

In de budgetklasse kun je bijvoorbeeld voor €210 een Xiaomi Poco X3 Pro kopen. Een ontzettend snel en compleet toestel dat bijvoorbeeld opvalt door zijn spatwaterbestendige behuizing, stereospeakers en Qualcomm Snapdragon 860-chip. Wil je echte topprestaties? Dan kun je al vanaf €450 terecht bij de Realme GT. Een telefoon die qua afwerking, camera en extra’s wel onderdoet voor de echte top van de markt, maar met zijn scherm en processor wél op dat niveau presteert. En als je echt een high-end ervaring wilt, dan kun je vanaf €670 al terecht bij de OnePlus 9. Die heeft een net wat mindere camera en ruilt zijn metalen frame in voor een plastic exemplaar, maar heeft los daarvan eigenlijk alle high-end functies en prestaties in huis.