Menu

Motorola Edge 30 Pro review: topper zonder poespas

De Motorola Edge 30 Pro is de nieuwste topsmartphone van Motorola en doet qua positionering mee met de subtop van de markt. De smartphone kost iets meer dan €700 en biedt voor dat geldt een gebalanceerd pakketje zonder poespas.

De Motorola Edge 30 Pro is een no-nonsense high-end smartphone met een paar leuke extraatjes. Hij presteert goed, de schone Android-software is voor velen een voordeel en het toestel heeft een mooi scherm. Zaken als de Smart Stylus en Ready For-software zijn een leuke extra, die als ze in je gebruikspatroon passen een handige toevoeging kunnen zijn. De camera is prima, net als de batterij, het scherm en de laadfunctie. Bovendien is dit de goedkoopste smartphone met een Snapdragon 8 Gen 1-chipset. Een echt snelheidsduiveltje voor wie de beste prestaties voor een zachte prijs wil dus.

Motorola Edge 30 Pro 03

Tegelijk heeft het toestel wel een aantal zaken die ik in een high-end smartphone beter zou verwachten. Het ontwerp is niet erg luxe, de telefoon is niet volledig waterdicht, de automatische helderheid is niet erg goed en de camera kent wat lag. Ook vind ik het jammer dat de camera minder uitgebreid is dan die van zijn voorganger. Het updatebeleid is okay, maar niet veel meer dan dat.

Vooral voor wie een no-nonsense high-end smartphone met topprestaties en schone software wil en wat minder geeft om luxe is de Motorola Edge 30 Pro een erg goede keuze. Maar het is niet de meest gebalanceerde telefoon die ik iedereen voor dit geld zou aanraden.