Menu

Motorola Moto G60s review: budgetsmartphone met razendsnelle laadfunctie

De Motorola Moto G-lijn is al jaren een van de populairste budget-lijnen in de smartphonemarkt. Dit jaar ging de lijn flink op de schop, en de Moto G60s is daar een van de resultaten van. Is dit toestel net als zijn voorgangers de moeite waard?

De Motorola Moto G60s is met zijn 6,8 inch-scherm een nogal uit de kluiten gewassen telefoon. De randen rond het scherm zijn niet al te groot, maar toch is het toestel zelf flink. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat er lekker veel op het scherm past, en bovendien ziet dat scherm er uitstekend uit. Het is een 120Hz LCD-scherm met mooie kleuren en een goed contrast. Een duidelijk voordeel in deze prijsklasse.

Motorola Moto G60s 13

Qua prestaties en software doet de telefoon precies wat je van een Moto G mag verwachten. De software is een bijna schone versie van Android 11 met een paar handige toevoegingen, de prestaties van het toestel zijn prima. De MediaTek Helio G95-chipset is niet meer de nieuwste, maar desalniettemin lekker snel. 5G-ondersteuning mist helaas wel, dus je moet het met dit toestel doen met de wat tragere 4G-netwerken. Jammer, maar de komende jaren gelukkig ook nog niet echt een probleem.

De batterij is een van de grote voordelen van deze smartphone. Het is een 5000mAh-accu, die met maar liefst 50W kan opladen. Veel sneller dan bijna alle andere budgetsmartphones. Bovendien gaat de telefoon met gemak twee dagen mee als je ‘m niet al te intensief gebruikt, en ook dat is erg fijn. De Motorola Moto G60s laat je kortom niet snel in de steek. Daarmee is het uiteindelijk een uitstekende telefoon voor €230, maar ook een toestel dat los van zijn batterij niet in erg veel uitblinkt. Hij is snel genoeg, heeft een mooi scherm en een aardige camera. Maar erg spannend is de Motorola Moto G60s ook niet. In deze video zie je mijn volledige oordeel over het toestel.