Menu

OnePlus Nord 2 preview: Topsmartphone voor minder

Vandaag kondigde OnePlus zijn nieuwe middenklasse-topper aan: de OnePlus Nord 2. De Nord 2 is een betaalbare smartphone die het vooral moet hebben van zijn camera en chipset, en in deze preview vertel ik je er het een en ander over.

De OnePlus Nord 2 volgt de OnePlus Nord op; een van de populairste middenklasse-smartphones van vorig jaar. Dat was niet voor niks: de Nord had goede prestaties, fijne software en een uitgebreid totaalpakketje. De Nord 2 doet dat dunnetjes over met twee grote upgrades: de snellere MediaTek Dimensity 1200 AI-chipset en de camera die direct overkomt uit duurdere toestellen zoals de OnePlus 9 en Oppo Find X3 Pro. Ook de snellaadfunctie uit de high-end 9-serie is meegekomen, en zorgt ervoor dat de OnePlus Nord 2 binnen een half uur vol zit.

OnePlus Nord 2 00

OnePlus heeft de prijs van de Nord laag weten te houden op €399 en dat betekent dat het wederom een van de betere keuzes in het middensegment lijkt te worden. Een amoled-scherm met hoge verversingssnelheid, de fijne Oxygen OS-software met 2 jaar upgrades en 3 jaar beveiligingsupdates en een stijlvolle glazen achterkant: de Nord 2 heeft alles wat je van een goede smartphone mag verwachten. Kleine nadeeltjes zijn het gebrek aan een audiojack, het plastic frame en de niet-volledige bescherming tegen water. Dat zijn echter kleine puntjes die de pret van deze uitstekende smartphone niet mogen drukken. In mijn volledige review vertel ik je binnenkort meer over de OnePlus Nord 2, maar ik kan je nu alvast zeggen dat de telefoon erg de moeite waard is.