Menu

Samsung Galaxy S21 Plus review: groter is ook beter

De Samsung Galaxy S21+ is de grotere versie van de Samsung Galaxy S21. Een indrukwekkende high-end smartphone die zelfs wat beter is dan zijn kleine broertje. In deze review vertel ik je er alles over.

Samsung staat met zijn Galaxy S-lijn al jaren te boek als dé high-end Androidfabrikant. De Samsung Galaxy S21 Ultra maakt duidelijk dat Samsung het nog steeds in zich heeft om de top van de markt te bereiken, maar toestellen als de Galaxy S21 en Galaxy S21 Plus zijn voor veel meer mensen interessant. Over de Galaxy S21 maakte ik eerder al een review, nu is de Galaxy S21 Plus aan de beurt.

Samsung Galaxy S21 Plus 01

Verreweg het grootste verschil tussen de Galaxy S21 en de Galaxy S21+, is dat de Plus-variant groter is dan het basismodel. De Galaxy S21 heeft een 6,2-inch scherm, terwijl de Galaxy S21+ een 6,7-inch scherm heeft. Toch is dat zeker niet het enige verschil: de Galaxy S21 Plus heeft nog een aantal upgrades gekregen van Samsung. Zo is de plastic achterkant ingeruild voor een luxer glazen exemplaar, en heeft de batterij een flinke upgrade gehad. Vooral dat laatste is fijn: de batterij was nou niet een van de sterkere punten van de originele Samsung Galaxy S21.

Verder is de Samsung Galaxy S21 Plus vooral ook een erg goede high-end smartphone, net als zijn kleinere broertje. De software-ondersteuning van Samsung is uitstekend, de smartphone heeft een prachtige scherm en een heerlijke camera. Het ontwerp ziet er bovendien bijzonder uit en alle snufjes die je van een moderne high-end smartphone mag verwachten zijn aanwezig. Zo is de Samsung Galaxy S21+ waterdicht en kan hij draadloos opladen. Een prima apparaat dus, dat ook een half jaar na de release nog goed zijn mannetje staat.

Met dank aan Belsimpel!