Menu

Top 5: de beste smartphones onder €800 in 2022

In de prijsklasse onder €800 kun je net niet de beste smartphones van dit moment kopen, maar het komt er dicht in de buurt. Veel van de echte topsmartphones van vorig jaar vallen in deze klasse, en de verschillen met dit jaar zijn niet groot. Bovendien kun je de wat ‘normalere’ high-end smartphones van dit jaar vaak ook al voor minder dan €800 kopen. in deze video bespreek ik de beste opties. Dat zijn de Xiaomi 12, de Apple iPhone 13 mini, de OnePlus 9 Pro, de Oppo Find X3 Pro en de Samsung Galaxy S22.

Waar de lijst onder €800 de vorige keer dat ik hem maakte nog weinig verschilde van de beste smartphones onder €700, zijn er nu heel wat interessante smartphones die juist tussen de zeven- en achthonderd euro in vallen. De Oppo Find X3 Pro en Samsung Galaxy S22 zijn bijvoorbeeld allebei voor minder dan €800 verkrijgbaar, maar kosten duidelijk meer dan €700. Toch zijn er in deze lijst zeker ook wat toestellen te vinden die duidelijk minder kosten, en dus voor de koopjesjagers goede opties zijn. Zowel de OnePlus 9 Pro als de Xiaomi 12 behoren tot de beste smartphones in deze klasse, maar zijn wel relatief betaalbaar.

Xiaomi 12 38

De vreemde eend in de bijt deze keer is de Apple iPhone 13 mini. Een uitstekende smartphone, die het beste biedt wat Apple in huis heeft en zich op de meeste vlakken kan meten met de top van deze lijst. Toch heeft hij het niet verder geschopt dan een vierde plaats, wat volledig te maken heeft met zijn formaat. Dat dit een echte mini is betekent niet dat hij slechter is dan andere smartphones, maar wel dat het geen smartphone is die ik zomaar iedereen zou aanraden. Het 5,4-inch scherm maakt hem immers voor veel taken best onhandig. Daar staat natuurlijk tegenover dat hij juist erg handzaam is en makkelijk in je broekzak verdwijnt.