Menu

Top 5: de beste smartphones onder €250 in 2022

Een goede smartphone hoeft anno 2021 gelukkig niet zo duur te zijn. Voor minder dan €250 koop je tegenwoordig een prima smartphone met alles erop en eraan. 5G, snelle chipsets, mooie schermen en aardige camera’s kun je in deze klasse allemaal verwachten. In deze video bespreek ik de vijf beste smartphones onder €250. Dat zijn de Motorola Moto G51, de Samsung Galaxy A22 5G, de Oppo A94 5G, de Realme GT Master Edition en de Xiaomi 11 Lite NE.

Snelle chips en 5G worden steeds meer gemeengoed en zelfs het updatebeleid van middenklasse smartphones wordt beter en beter. Dat laatste geldt zeker nog niet voor iedere betaalbare smartphones, maar als het een van je prioriteiten is hoef je er niet aan voorbij te gaan. Dat betekent dat je tegenwoordig voor €250 of minder al erg complete toestellen kunt kopen. Smartphones als de Xiaomi 11 Lite NE en Realme GT Master Edition zijn snel en als je geen al te gekke verwachtingen hebt een lang leven beschoren. Xiaomi belooft voor de 11 Lite NE zelfs 3 Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates. Net zoveel als bij de gemiddelde high-end smartphones.

Realme GT Master Edition 12

De twee bovengenoemde toestellen springen er in deze klasse overigens wel uit met hun kwaliteit. De andere drie smartphones in deze lijst zijn duidelijk wat eenvoudiger; vooral de Samsung Galaxy A22 5G en Motorola Moto G51 zijn duidelijk budgetsmartphones. De verschillen tussen smartphones onder 250 zijn dan ook behoorlijk groot. In deze video vertel ik je meer over de twee genoemde toppers én noem ik nog drie goede alternatieven.