Menu

Top 5: de beste smartphones onder €250 in 2023

Een goede smartphone kost geld, maar ook voor een klein prijsje krijg je al een heel aardige telefoon. In deze video bespreek ik de vijf beste smartphones onder €250 om je te helpen in je keuze. Dat zijn de Realme 9 4G, de Apple iPhone SE 2020, de Xiaomi Redmi Note 11 Pro 4G, de Samsung Galaxy A23 5G en de Motorola Moto G72.

De oplopende inflatie betekent dat de budget-smartphonemarkt een kleine terugval beleeft in functionaliteit. Waar vorig jaar snelle chips en 5G nog redelijk gemeengoed waren in de klasse onder €250, is het tegenwoordig weer wat meer zoeken. Er zijn een boel 5G-smartphones verkrijgbaar voor dit geld, maar maar één toestel is goed genoeg om het tot dezel lijst geschopt te hebben. De keuze voor 5G betekent namelijk ook altijd dat je iets anders inlevert in de budgetklasse.

Redmi Note 11 Pro 15

Gelukkig zijn er nog steeds een aantal erg goede budgetsmartphones verkrijgbaar, zeker als 5G geen must is. Toestellen als de Motorola Moto G72, Xiaomi Redmi Note 11 Pro 4G en Realme 9 bieden prima camera’s, mooie schermen en redelijk snelle chips voor een lage prijs. Allemaal aanraders. Wil je wel 5G, of juist een luxere telefoon? Ook dan is er het nodige te kiezen in deze prijsklasse. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A23 5G die lekker lang ondersteund wordt, of de wat oudere Apple iPhone SE 2020 in refurbished conditie. Die is weliswaar wat ouder, de ondersteuning is nog steeds vergelijkbaar met nieuwe telefoons in deze klasse en de leeftijd betekent dat je iOS én luxe functies krijgt voor een erg nette prijs.