Menu

Top 5: beste smartphones onder €300

Je hoeft niet meer dan €300 uit te geven om een smartphone te kopen die eigenlijk voor iedereen ruim voldoende presteert. In deze video zet ik de vijf beste smartphones onder €300 van de eerste helft van 2020 op een rij.

Tegenover de beste smartphones tot €200 die ik vorige week behandelde, kun je voor €300 een toestel krijgen dat vooral qua scherm en ontwerp beter scoort. Ook worden de camera’s en prestaties in deze prijsklasse al duidelijk beter. Eigenlijk zijn de beste smartphones onder €300 voor veel mensen ruim goed genoeg. Je kunt met een smartphone uit deze prijsklasse gemakkelijk twee jaar met plezier uit de voeten.

De vraag is dan natuurlijk wélk toestel je precies moet hebben. Die vraag beantwoord ik hieronder; uitgebreidere uitleg hoor je in de video.

5: Samsung Galaxy A51

De Samsung Galaxy A51 is een no-nonsense smartphone met een prachtig scherm. Het 6,5-inch full HD+ super amoledscherm is hét grote speerpunt van dit toestel. Veder ziet hij er mooi uit, heeft hij fijne software en een prima camera. De keerzijde is dat de Galaxy A51 aan de trage kant is en met zijn plastic behuizing een beetje goedkoop aanvoelt. Als je met die twee punten kunt leven, krijg je wel een erg fijn toestel van en betrouwbaar merk.

4: Motorola One Hyper

Softwarefans moeten bij de Motorola One Hyper zijn. De smartphone draait op Android 10 met een paar kleine aanpassingen van Motorola er overheen. De aanpassingen die het merk gedaan heeft, zijn een schot in de roos. Verder valt de One Hyper op met zijn randloze scherm, dat mogelijk gemaakt wordt met een pop-up selfiecamera. De prestaties zijn goed en dat geldt ook voor de camera. Hij blijft wat achter qua luxe: het scherm is geen oled-exemplaar en de behuizing is een beetje rommelig en helemaal van plastic.

3: Huawei Nova 5T

Nummer drie op onze lijst – de Huawei Nova 5T – is juist erg luxe. Hij heeft een mooi en kleurrijk metalen ontwerp met en kleine punch-hole notch en een 6,26-inch scherm. Dat is geen amoled-exemplaar, maar ziet er wel erg mooi uit. Verder heeft de Nova 5T een goede camera en presteert hij prima. De software is Huawei’s EMUI mét Googlediensten; het is te hopen dat Huawei erin slaagt om het toestel ondanks het Amerikaanse handelsverbot van software-updates te blijven voorzien.

2: Realme X2

De Realme X2 is bijna de ideale smartphone rond de €300. Hij combineert een mooi 6,4-inch amoledscherm en een fraai ontwerp met zo ongeveer de beste prestaties die je in deze prijsklasse kunt krijgen. Bovendien kan hij super snelladen en heeft hij een best goede camera. Eigenlijk zijn er twee puntjes die de Realme X2 van perfectie afhouden: de plastic randen en het gebrek aan een zoomcamera. Kun je daarmee leven, dan is dit toestel een ideale keuze.

1: Xiaomi Mi 9T

Geef je wel om die twee punten? Dan moet je bij de Xiaomi Mi 9T zijn. Die lijkt eigenlijk erg op de Realme X2, maar dan mét zo’n zoomcamera en een metalen frame. Bovendien heeft de Mi 9T een randloos scherm vanwege zijn popup-selfiecamera. De geweldige prestaties en het mooie amoledscherm zijn in stand gehouden. Het toestel heeft twee kleine nadeeltjes: de MIUI-software is niet ideaal en de smartphone mist een fatsoenlijke snellaadfunctie.

Altijd direct op de hoogte van de nieuwste SmartphoneMan video’s? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van SmartphoneMan.