Menu

Amazfit GTR3 review: batterijkoning met goede looks

Een betaalbare en mooie smartwatch met een gigantische batterijduur. Dat is de Amazfit GTR3, die je vanaf €140 in huis haalt. In deze review vertel ik je er alles over.

De Amazfit GTR3 is een fraaie smartwatch, die vooral een erg goede batterijduur heeft. Je haalt met dit horloge makkelijk twee weken, en dat is fijn. De focus ligt verder duidelijk op fitness, maar wel voor ‘gewone gebruikers’. Als je geen professionele sporter bent maar wel geinteresseerd bent in of je genoeg beweegt, doet deze Amazfit GTR3 uitstekend zijn ding. Bovendien stimuleert het horloge je op allerlei manieren om extrat te gaan bewegen.

Amazfit GTR3 25

Het ontwerp van de Amazfit GTR3 is mooi, de interface is fijn en de functionaliteit aardig. Het grootste gemis vind ik dat het horloge geen ingebouwde muziekspeler heeft. Wil je muziek luisteren tijdens je hardlooprondje, dan moet je dus nog steeds je telefoon meenemen. Dat maakt hem als sportmaatje minder fijn. De nette prijs van €140 compenseert dat deels, maar gezien horloges als de Samsung Galaxy Watch 4 of Huawei Watch GT2 Pro inmiddels stevig in prijs gedaald zijn is de concurrentie stevig. Voor ongeveer hetzelfde geld krijg je met die toestellen een veel uitgebreider totaalpakket. Dan lever je echter wel in op het compacte ontwerp, de batterijduur en de gebruiksvriendelijkheid, wat betekent dat deze Amazfit GTR3 zeker zijn plekje op de markt kent.