Menu

Samsung Galaxy A53 review: minder dan zijn voorganger

De Samsung Galaxy A53 heeft torenhoge verwachtingen waar te maken, maar dat lukt maar deels. In deze review vertel ik je er alles over en leg ik uit waarom je eigenlijk beter voor de voorganger van dit toestel kunt gaan.

De Galaxy A5x-serie is al jaren een van de best verkochte smartphones, en niet zonder reden. De Samsung Galaxy A52s was een van de beste middenklasse-smartphones in tijden, en de verwachtingen voor de A53 waren dan ook hooggespannen. En hoewel de Galaxy A53 nog steeds een prima smartphone met een aantal erg sterke kanten is, heeft hij ook duidelijke nadelen tegenover zijn voorganger. Zo heeft hij geen audiojack meer, en is de chipset trager geworden. Bovendien is de software van het toestel een beetje buggy. Jammer, en in ieder geval op dit moment reden om eigenlijk eerder voor die Samsung Galaxy A52s te kiezen.

Samsung Galaxy A53 32

Toch heeft de Galaxy A53 ook veel voordelen. Het ontwerp is waterdicht en het scherm is voor deze klasse fenomenaal. Bovendien lift dit toestel mee op het beste updatebeleid dat Samsung te bieden heeft; hij krijgt 4 jaar Android-upgrades en zelfs 5 jaar beveiligingsupdates. Verder heeft het toestel een goede camera en een prima batterij. Al met al dus een goede smartphone, maar tegelijk valt de Galaxy A53 me na de uitmuntende Galaxy A52s een beetje tegen.