Menu

Top 5: de beste smartphones onder €600 in 2023

Wil je een luxe en uitgebreide smartphone voor een relatief zacht prijsje? Je hoeft niet meer dan €600 uit te geven voor een net-niet-toptoestel, en in deze video vertel ik je meer over de vijf beste opties. Dat zijn de Samsung Galaxy S21 FE, de Xiaomi 12, de Oppo Find X5 en de Apple iPhone 13 refurbished. Vergelijk de prijzen van deze toestellen met abonnement hier.

Wie een luxe smartphone wil die van alle gemakken voorzien is, moet over het algemeen flink in de buidel tasten. High-endtelefoons kosten tegenwoordig al snel meer dan €800 en voor de beste modellen betaal je zelfs ruim duizend euro. Toch kun je ook voor honderden euro’s minder een erg goede en complete smartphone kopen, en in deze video help ik ej daarbij. Voor zo’n €600 krijg je een toestel dat nog maar erg weinig onderdoet voor de echte top, en bijvoorbeeld voorzien is van een goede camera, mooi en vaak zelfs waterdicht ontwerp en prima chipset.

Xiaomi 12 38

Veel toestellen in deze lijst zijn al een tijdje op de markt, maar gezien het updatebeleid van smartphonefabrikanten steeds beter wordt is dat geen groot probleem. Het toestel met het slechtste updatebeleid in de lijst, de Xiaomi 12, krijgt nog steeds ruim 2,5 jaar ondersteuning vanaf het moment van opname. Niet verkeerd dus. De winnaar van de beste smartphones onder €600 van vorig jaar, de Samsung Galaxy S21 FE, heeft het ook dit jaar tot de lijst geschopt en dat geeft wel aan dat de markt niet heel hard in beweging meer is.

Verder levert ook Apple voor het eerst een recente en nog steeds erg up-to-date reguliere iPhone voor deze lijst. Het gaat om de Apple iPhone 13, die je weliswaar niet nieuw voor minder dan €600 koopt maar wel refurbished. Dan moet je genoegen nemen met een wat mindere staat en een telefoon die niet gegarandeerd meer waterdicht is, maar heb je wel een telefoon die maar weinig onderdoet voor de nieuwste iPhone 14 voor een erg nette prijs.