Menu

Samsung Galaxy A54 vs Samsung Galaxy A53 review: waardige opvolger?

De Samsung Galaxy A54 is recent uitgekomen als opvolger van de Galaxy A53. Het toestel ziet er een stuk fraaier uit, maar is onderhuids eigenlijk niet zo heel veel veranderd. In deze video leg ik ze naast elkaar en kijk ik welke je beter kunt kopen.

De Samsung Galaxy A54 is de opvolger van de Samsung Galaxy A53, en doet het vooral uiterlijk een stuk beter. Het design is grotendeels gelijk getrokken met de Galaxy S23 serie, en daarmee is de Galaxy A54 een stuk stijlvoller dan zijn voorganger. Los daarvan zijn de verschillen tussen de twee smartphones eigenlijk niet zo heel groot. De Galaxy A54 heeft een helderder scherm en presteert wat beter, maar daar staat tegenover dat de telefoon een minder goede batterij heeft. De camera’s van de twee toestellen zijn op papier anders, maar in de praktijk presteren ze ongeveer hetzelfde.

Samsung Galaxy A54 vs Galaxy A53 39

Omdat de Samsung Galaxy A54 een jaar nieuwer is, zal hij ook een jaar langer ondersteund worden. Dat is natuurlijk een voordeel, maar de 3 Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates die de Galaxy A53 nog overheeft zijn ook zeker niet verkeerd. Dat is dus niet per se een reden om voor de Galaxy A54 te gaan. De prijs kan wel een reden zijn om dat nieuwere toestel te laten liggen: hij kost op dit moment ongeveer €80 meer en dat is in deze klasse een behoorlijk bedrag. De Samsung Galaxy A53 is dan ook eigenlijk de interessantere keuze op dit moment, hoewel dat in de toekomst als de prijs van de Galaxy A54 wat zakt ongetwijfeld zal veranderen.

Klik voor de actuele prijzen van de A54 hier, en voor de A53 hier.