Menu

SmartphoneMan Awards 2020: dit waren de beste smartphones van 2020

Oudejaarsavond. Dat betekent dat het tijd is om 2020 uit te zwaaien en 2021 te verwelkomen. Dat eerste doe ik in deze video met de beste smartphones van het afgelopen jaar. In vijf categorieën bespreek ik wat de beste smartphone van het jaar was en welke toestellen nog meer opvielen. Veel kijkplezier!

2020 was niet alleen op algemeen vlak een bewogen jaar: ook in de smartphonewereld gebeurde het nodige. Vouwbare smartphones kwamen eindelijk in Nederland aan en Huawei werd door de Amerikaanse overheid buitenspel gezet. Dat laatste bood voor fabrikanten als Oppo en OnePlus een kans om zich in de high-endmarkt ten gelde te maken.

Samsung Galaxy S20 FE

Over de gehele linie zagen ook veel andere fabrikanten hun kans om echt voet aan wal te zetten in Europa. Xiaomi breidde bijvoorbeeld flink uit en Realme bood zijn smartphones voor het eerst in Nederland aan. Vivo maakte de overstap naar Europa, hoewel het merk nog niet in Nederland aanbeland is.

Samsung en Apple, de twee jarenlange marktleiders, breidde hun assortiment in de top van de markt uit. Zo kwam Apple voor het eerst met maar liefst 5 iPhones in een jaar tijd en liet Samsung 4 varianten van de Galaxy S20 zien. En dan reken ik de aparte 4- en 5G-versie van de toestellen nog niet eens mee.