Menu

Samsung Galaxy A34 vs Samsung Galaxy A54 review: is de beste ook de beste deal?

De belangrijkste toestellen in Samsung’s nieuwe A-serie in Nederland zijn de Samsung Galaxy A34 en de Samsung Galaxy A54. De A54 is hier en daar wat beter, maar welk toestel is eigenlijk de betere keuze? In deze vergelijking vertel ik het je.

De Samsung Galaxy A54 zou vooral de betere versie van de Galaxy A34 moeten zijn, en daar betaal je krap €100 extra voor. Daarvoor krijg je ook een betere telefoon, die vooral een wat luxer ontwerp, iets beter scherm en betere camera heeft. Ook kun je op de Samsung Galaxy A54 een esim laden, waarmee je bijvoorbeeld makkelijk op reis een andere simkaart gebruikt. Wat dat betreft zou je zeggen dat je – mits je het niet erg vind om wat extra te betalen – sowieso beter voor de Galaxy A54 kunt gaan.

Samsung Galaxy A34 vs Galaxy A54 43

Toch ligt het verhaal in de praktijk wat gecompliceerder. De keuze voor een andere chipset in de Galaxy A34 pakt namelijk voor dat toestel behoorlijk goed uit. Hoewel de chip op papier ongeveer vergelijkbaar is, zorgt hij in de praktijk voor een iets soepelere ervaring en vooral een duidelijk betere batterijduur. Dat maakt de Galaxy A34 voor wie niet zoveel geeft om de betere camera en het luxere ontwerp van de Galaxy A54 een erg goede keuze is. Tel daar de lagere prijs bij op, en je hebt wat mij betreft een toestel dat overall in ieder geval qua prijs-kwaliteitverhouding de betere keuze is.

Vergelijk de actuele prijzen van de Samsung Galaxy A54 hier, en van de Samsung Galaxy A34 hier.