Menu

Top 5: de beste smartphones onder €450 in 2020

Voor nog geen €450 krijg je een bijna high-end smartphone. Hoewel de toestellen in deze prijsklasse niet zo goed zijn en vol extra’s zitten als de échte topsmartphones, zijn ze stuk voor stuk goed, snel en compleet. In deze video zet ik de vijf beste smartphones onder €450 op een rij. In de video bespreek ik de volgende toestellen: de Oppo Find X2 Lite, de Apple iPhone SE 2020, de LG Velvet, de OnePlus Nord en de Xiaomi Poco F2 Pro.

LG Velvet overzicht

Voor €450 kun je niet alleen allemaal goede Android-smartphones kopen, maar krijg je zelfs al een moderne iPhone. De iPhone SE 2020 doet een aantal concessies, maar biedt wel de basis-ervaring die je van een moderne iPhone mag verwachten. Daar staat tegenover dat de smartphone de enige in deze lijst zonder 5G-ondersteuning is. Alle moderne Androidsmartphones in deze prijsklasse ondersteunen inmiddels wel de nieuwe netwerktechnologie.

Wil je minder dan €450 uitgeven aan een Android-toestel, dan krijg je dus een modern toestel met veel opties. Maar je moet wel keuzes maken. Sommige toestellen in deze lijst zijn bijvoorbeeld waterdicht of kunnen draadloos opladen, maar lopen met hun software achter. Je kunt ook kiezen voor een smartphone met een uitstekende software-ervaring, maar dan krijg je minder extra functionaliteit. Kortom: de keuze is reuze.

De vraag is dan natuurlijk wélk toestel je precies moet hebben. Die vraag beantwoord ik hieronder in deze video.