Menu

Top 5: de beste smartphones onder €150 in 2021

In de prijsklasse onder €150 koop je misschien geen briljante smartphone; als je goed zoekt kom je toch toestellen tegen die eigenlijk heel aardig presteren. In deze video help ik je daarbij en behandel ik de vijf beste smartphones onder €150. Dat zijn de Motorola Moto G20, de Samsung Galaxy M11, de Oppo A53(s), de Xiaomi Redmi 9T en de Nokia 5.4.

Hoewel ik je over het algemeen zou aanraden iets meer dan €150 uit te geven aan een smartphone, is het gelukkig wel mogelijk om voor dit bedrag een prima toestel te krijgen. Daarbij geldt dat je sommige smartphones in deze klasse echt moet mijden, maar er gelukkig ook een aantal toestellen zijn die juist wel de moeite waard zijn. Heb je eenmaal zo’n aanrader gevonden, dan liggen de toestellen eigenlijk nog opvallend dicht bij elkaar.

Oppo A53 00

Geen enkele smartphone in deze lijst is heel snel, heeft een echt mooi scherm of een goede camera. Maar de toestellen hebben allemaal gemeen dat ze snel genoeg zijn, een uitstekende batterij hebben en zelfs een behoorlijk uitgebreid camerasysteem. Zo zijn de meeste budgetsmartphones inmiddels ook voorzien van een groothoekcamera naast de hoofdcamera, hebben ze NFC voor mobiel betalen en zijn ze uitgerust met een vingerafdrukscanner. De nummers één en twee van deze lijst, de Nokia 5.4 en de Xiaomi Redmi 9T, zijn wat krachtiger dan de rest en dat is wel zo fijn. Verder verschillen de smartphones in deze categorie nogal qua software en updatebeleid. Samsung en Nokia bieden bijvoorbeeld lekker veel updates, terwijl je van de Motorola Moto G20 en Oppo A53 qua updates niet zoveel hoeft te verwachten. Bij de Xiaomi Redmi 9T is het beleid onbekend, maar waarschijnlijk ook niet bijzonder goed.