Menu

Top 5: de beste smartphones onder €250 in 2021

Veel meer dan €250 hoef je niet uit te geven om een fatsoenlijke smartphone te kopen. Voor dat geld krijg je een smartphone die snel is, er goed uitziet en alles kan wat je van een smartphone mag verwachten. Bovendien kun je toestellen tot €250 op aanbetaling met een abonnement kopen zonder BKR-registratie. In deze video licht ik de vijf beste opties uit. Dat zijn de Oppo A74 5G, de Realme 8, de Samsung Galaxy A51, de Motorola Moto G 5G Plus en de Xiaomi Poco X3 Pro.

Gek genoeg zijn drie van de vijf toestellen in deze lijst een stuk goedkoper dan de grens van €250. De markt concentreert zich meer rond de prijs van €200, met toestellen als de Xiaomi Poco X3 Pro en Realme 8 die ongeveer die prijs hebben. Toestellen die een paar tientjes meer kosten zijn op het moment dus toevallig weinig aantrekkelijk. De twee toestellen in de lijst die wel rond de €250 kosten zijn van Samsung en Oppo, en blinken niet uit in hun specificaties. De Samsung Galaxy A51 moet het vooral hebben van zijn hoge scherm- en camerakwaliteit en goede softwareondersteuning. De Oppo A74 5G is vooral een goede allrounder die binnen de lijst opvalt met zijn 5G ondersteuning.

Motorola Moto G 5G Plus uitgelicht

Wat alle telefoons in deze lijst gemeen hebben is dat ze heel veel telefoon bieden voor wat je er voor betaalt. Ze zien er mooi uit, hebben stuk voor stuk mooie schermen en presteren voldoende. De camera’s zijn niet altijd even sterk, maar zelfs op dat vlak zitten er heel behoorlijke toestellen tussen. Wie een goede smartphone wil hoeft daar tegenwoordig kortom niet zo gek veel meer voor te betalen.