Menu

Motorola Edge 20 review: designsmartphone is fijn in gebruik

Motorola bracht deze zomer zijn nieuwe Edge 20-serie uit. Deze smartphones hebben een sterke focus op design en voor het eerst bij Motorola een updategarantie van 3 jaar. In deze review bespreek ik de middelste – en wat mij betreft mooiste – van de serie: de Motorola Edge 20.

De Motorola Edge 20 valt vooral op door zijn ontwerp. Dat is wat hoekiger dan we tegenwoordig van de meeste smartphones verwachten en vooral ook erg dun. Het frame is van aluminium, de achterkant van plastic en de telefoon is spatwaterdicht. Die plastic achterkant klinkt misschien wat minder luxe, maar Motorola heeft hem zo weten af te werken dat het er erg goed uitziet en fijn aanvoelt. Het verschil met glas is bijna niet te onderscheiden, hoewel deze achterkant wel minder breekbaar is.

Motorola Edge 20 review 02

Los van het ontwerp, belooft Motorola ook een indrukwekkende camera, een mooi scherm en fijne software met een goed updatebeleid. Voor het eerst garandeert Motorola 2 jaar Android-upgrades en 3 jaar beveiligingsupdates. Die laatste komen zelfs maandelijks beschikbaar voor het toestel voor de volledige periode van drie jaar. Verder is de Motorola Edge 20 vooral een smartphone die fijn in gebruik is, maar niet erg bijzonder. De Snapdragon 778-chipset is prima, de batterij wat ondergemiddeld en ook de camera maakt in de praktijk niet heel veel indruk. Dat is overigens niet echt een probleem wat mij betreft: je kunt niet overal de beste in zijn en het mooie ontwerp maakt erg veel goed. In deze review zie je mijn volledige oordeel over de telefoon.