Menu

Top 5: beste smartphones onder €200

Niet zoveel geld, maar toch op zoek naar een nieuwe smartphone? In deze video zet ik de vijf beste smartphones onder €200 van de eerste helft van 2020 op een rij.

In tegenstelling tot bij de beste smartphones tot €100 die ik vorige week behandelde, zitten hier uitstekende toestellen bij. Voor minder dan €200 krijg je een smartphone die weliswaar niet zo luxe is als een duurder toestel en een minder goede camera biedt; je krijgt wel een toestel dat gewoon goed werkt. Als je ze goed uitzoekt zijn toestellen in deze prijsklasse snel, best aardig vormgegeven en natuurlijk in staat alles te doen wat je van een smartphone verwacht. Ze zijn niet het meest luxe en de schermen lopen vaak wat achter, maar de basis is dik in orde. Zelfs de camera’s kunnen soms nog best aardige plaatjes schieten. Kortom: voor minder dan tweehonderd euro kun je een uitstekende smartphone kopen.

Hieronder bespreek ik kort de vijf beste smartphones onder €200. Meer informatie over de toestellen en waarom ze het tot de lijst geschopt hebben kun je zien in de video.

5: Nokia 7.1

Eigenlijk is de Nokia 7.1 de enige smartphone onder de €200 die niet helemaal voldoet aan het hierboven geschetste beeld. De 7.1 is een wat ouder toestel uit het middensegment is daarom niet de snelste, maar wel een stuk luxer qua uitstraling. Ook het scherm en de camera zijn dik in orde. De Android One-software zorgt voor een fijne gebruikservaring en snelle updates, hoewel de ondersteuning van dit toestel uit eind 2018 helaas niet heel lang meer loopt. Je koopt ‘m voor ongeveer €200.

4: Huawei P Smart Z

De Huawei P Smart Z komt uit het tijdperk voordat Huawei geen Googlediensten meer mocht meeleveren en biedt dus gewoon een volledige Android-ervaring. Grote uitblinker van het toestel is het randloze 6,6-inch full HD-scherm, dat gefaciliteerd wordt door een pop-up selfiecamera. Ook de batterij en prestaties zijn duidelijke voordelen van de P Smart Z. Het enige dat niet optimaal is, is de software en mogelijke toekomstige ondersteuning door de problemen van Huawei met Amerika. Voor €175 is de P Smart Z echter zeker een prima deal.

3: Motorola Moto G7 Plus

Motorola’s Moto G7 Plus kost ongeveer €200 en blinkt vooral uit in zijn grote hoeveelheid extra’s. Die vind je in de software, die dicht bij de standaard van Android is gebleven maar wat handige functies toevoegt. Maar ook de hardware kan er wat van. Het toestel is bijvoorbeeld spatwaterdicht, heeft stereospeakers en kan snelladen. Het scherm en de 16-megapixelcamera presteren prima en al met al is de Moto G7 Plus een prima deal. Het enige echte nadeel is de batterij. Je komt er de dag meer door, maar hij presteert wel ondergemiddeld.

2: Realme 5 Pro

De Realme 5 Pro is voor €190 bijna de perfecte budgetsmartphone. Hij heeft een snelle chipset, een redelijk goede 48-megapixelcamera, een stevige batterij en een supersnellaadfunctie. Bovendien ziet hij er prachtig uit en is hij spatwaterdicht. Het enige dat echt ontbreekt is NFC-ondersteuning, waardoor mobiel betalen een no-go is. Dat, en de kleine voordelen die de nummer 1 van deze lijst tegenover deze Realme heeft, zet hem op de tweede plaats.

1: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

De koning van de beste smartphones onder €200 is duidelijk de Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Die heeft eigenlijk alles wat de bovengenoemde Realme ook heeft, maar dan vaak net wat beter. De batterij presteert wat beter, de Redmi Note 8 Pro heeft wél NFC-ondersteuning en de camera van de Redmi Note 8 Pro is wat beter. Verder is hij net als de Realme snel, heeft hij een mooi ontwerp en ziet hij er goed uit. Het enige nadeel is de software: de MIUI-schil van Xiaomi moet je een beetje liggen.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro beste smartphone onder €200
De Xiaomi Redmi Note 8 Pro is de beste smartphone onder €200

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste SmartphoneMan video’s? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van SmartphoneMan.