Menu

Samsung Galaxy Z Flip 3 review: klaptelefoon herboren

De Samsung Galaxy Z Flip 3 wordt door velen gezien als de eerste vouwbare smartphone die echt de moeite waard is. In deze video bekijk ik of dat het geval is.

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is met €1020 duur, maar niet extreem duur voor een smartphone. Bovendien doet hij op het eerste gezicht niks fout: hij heeft een goede camera, mooi scherm, de snelste chipset, kan draadloos laden en is waterdicht. Niet zo gek dus, dat het internet laaiend enthousiast is over het toestel en Samsung zelf de Note-lijn heeft vervangen door de nieuwe Z-lijn.

Samsung Galaxy Z Flip3 review 04

En inderdaad: de Galaxy Z Flip 3 is goed en heeft behoorlijk wat potentie. Maar tegelijk is Samsung er wat mij betreft nog net niet. De vouwfunctie is leuk, maar heeft wat mij betreft in deze vorm niet super veel zin. En hoewel de Galaxy Z Flip 3 niks echt mist voor een high-end smartphone, zijn er wel een paar belangrijke vlakken waar hij duidelijk minder scoort. Denk aan de batterij, de opstaande schermranden en het camerasysteem. Niks waar niet mee te leven is, maar voor ruim €1000 mag je toch wat meer verwachten. Het is duidelijk dat je in dit geval nog steeds flink betaalt voor het vouwbare scherm. Samsung is er dus nog niet, maar de Galaxy Z Flip 3 is zeker een stap in de goede richting.