Menu

Xiaomi Redmi Note 10 5G & Poco M3 Pro review: betaalbare 5G-smartphones

De Xiaomi Redmi Note 10 5G en Xiaomi Poco M3 Pro zijn technisch dezelfde smartphone en behoren tot de goedkoopste 5G-smartphones op de markt. In deze review zoek ik uit of ze de moeite waard zijn.

In tegenstelling tot wat ik in de video vertel, zijn de prijzen van deze twee smartphones inmiddels bekend. Officieel kost de Xiaomi Redmi Note 10 5G €249 in Nederland, terwijl je de Poco M3 Pro voor €229 kunt bemachtigen. Daarmee zijn het twee van de goedkoopste smartphones met 5G-ondersteuning. Dat hebben ze dankzij de moderne MediaTek Dimensity 700-chipset, die er bovendien voor zorgt dat de telefoons snel werken. Het ontwerp ziet er goed uit en de camera valt me in positieve zin op. Ook de accu van de toestellen doet het erg goed.

Xiaomi Redmi Note 10 5G 04

Daar staat tegenover dat je ook duidelijk wat moet inleveren om 5G te kunnen krijgen in deze prijsklasse. De smartphones zijn bijvoorbeeld wat goedkoper afgewerkt dan de Poco X3-serie, die ongeveer net zoveel kost. Ook de schermen en processoren zijn wat minder dan de top die je voor dit bedrag krijgt. Daar is niet per se iets mis mee, maar de vraag rijst wel hoeveel 5G je eigenlijk waard is.