Menu

OnePlus Watch review: smartwatch tussen wal en schip

Na een lange periode van geruchten lanceerde OnePlus dit jaar eindelijk zijn eerste smartwatch: de OnePlus Watch. Een eenvoudige hybride-oplossing die het midden houdt tussen een smartwatch en een fitnesshorloge. In deze review bespreek ik hem.

De OnePlus Watch kost €159 en is daarmee voor een smartwatch redelijk betaalbaar. Zeker als je bedenkt dat hij de mogelijkheid om muziek af te spelen combineert met een ingebouwde GPS, hartslagmeter, hoogtemeter en de nodige fitnessfuncties. Het ontwerp is strak, waterdicht en redelijk luxe en daarmee lijkt de watch op papier een erg goede deal. De praktijk is helaas wat weerbarstiger.

OnePlus Watch 02

De OnePlus Watch probeert een fitnesshorloge met een smartwatch te combineren, maar dat lukt helaas allebei net niet. Op papier zit het wel goed, maar in de praktijk gaat er het een en ander mis. Zo is de GPS-functie voor fitness-liefhebbers niet precies en snel genoeg genoeg en heeft het horloge geen ondersteuning voor synchronisatie met Strava of andere fitness-apps. Voor smartwatch-liefhebbers is hij wat te beperkt en is de afhandeling van meldingen niet echt handig. Wat overblijft is een fraai ontworpen en betaalbare basic smartwatch, die voor de meeste mensen tussen de wal en het schip valt. Als je een betaalbaar horloge met GPS, muziek en een lange batterijduur wilt en niet zoveel geeft om een super precieze registratie van je sportactiviteiten, past het horloge misschien wel bij je.