Menu

Realme 7 Pro review: supersnel laden en een heerlijk scherm

Realme is relatief nieuw op de Nederlandse markt en heeft een aantal interessante toestellen in zijn gamma. In deze video bespreek ik een van de nieuwste toevoegingen aan de lijn: de Realme 7 Pro.

De Realme 7 Pro kost €299 en is inmiddels bij Belsimpel verkrijgbaar in combinatie met een abonnement. Verder is het toestel verkrijgbaar bij Amazon en Bol.com en kan je dus stellen dat Realme nu écht in Nederland aangekomen is.

Realme Pro 7 achterkant

De 7 Pro moet het vooral hebben van zijn ontwerp, snellaadfunctie en display. Terwijl oled-schermen in betaalbare smartphones een beetje op hun retour lijken te zijn, heeft Realme de 7 Pro gewoon nog met zo’n display uitgerust. Het 6,4″ full HD+ exemplaar in dit toestel ziet er uitstekend uit. De 65W-snellaadfunctie van de smartphone is zo’n beetje het beste wat de smartphonemarkt te bieden heeft, en dat is opvallend voor een middenklasse-smartphone.

Tegelijk scoort de Realme 7 Pro op veel belangrijke vlakken niet heel bijzonder. Hij heeft een prima chipset, maar zeker niet een van de snelsten. 5G-ondersteuning ontbreekt, de software is prima maar allerminst bijzonder en de camera’s van de Realme 7 Pro zijn niet zo goed als de specificaties doen vermoeden. Allemaal geen grote problemen, maar het betekent wel dat de Realme 7 Pro moeite heeft zijn kop boven het maaiveld uit te steken. In deze video hoor én zie je er alles over.