Menu

Top 5: de beste smartphones onder €200 eind 2020

Een van de eerste video’s van SmartphoneMan was een top vijf van de beste smartphones onder €200. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en is die lijst behoorlijk verouderd. Tijd voor een update dus! In deze video bespreek ik de beste smartphones onder €200. Dat zijn de Samsung Galaxy A21s, de Motorola Moto G8 Power, de Oppo A72, de Realme 6, de Xiaomi Redmi Note 9 Pro.

Realme 6 review uitgelicht

Alle smartphones uit de oude lijst zijn inmiddels verouderd en sommige niet eens meer fatsoenlijk verkrijgbaar, maar gelukkig is er heel wat goeds voor in de plaats gekomen. Toestellen als de Xiaomi Redmi Note 9 Pro en Realme 6 hebben features waar je een jaar geleden met een budget van €200 alleen maar van kon dromen. Zo heeft de Realme 6 een 90Hz-scherm en is de Xiaomi niet alleen allround erg goed, maar ook luxe ontworpen met zijn glazen achterkant. Bovendien is het gemiddelde batterijformaat van de lijst gegroeid tot zo’n 5000mAh, wat betekent dat alle smartphones in dit lijstje lekker lang door kunnen op één lading.

Mocht je een smartphone willen kopen in combinatie met een abonnement, dan kan het de moeite waard zijn om verder te zoeken dan dit lijstje. Vanwege kortingen zou het zomaar kunnen dat je andere goede budgetsmartphones ook voor minder dan €200 kunt krijgen. Denk aan toestellen als de Samsung Galaxy A51 of Xiaomi Poco X3 NFC, die met hun losse verkoopprijs tussen de €200 en €250 deze lijst net niet gered hebben.