Menu

Samsung Galaxy A52 vs Oppo A94 5G: welke middenklasser is het beste?

In deze video leg ik de populairste middenklassers van Samsung en Oppo naast elkaar: de Samsung Galaxy A52 en Oppo A94 5G. Welke van de twee het beste bij jou past hoor je in deze video.

Van zowel de Samsung Galaxy A52 als de Oppo A94 bestaan een 4G- en 5G-versie. Deze video is wel van toepassing op de Galaxy A52 4G én Galaxy A52 5G, maar niet van toepassing op de 4G-variant van de Oppo A94. Die is in Nederland niet goed verkrijgbaar en is echt een andere smartphone. Bij de Galaxy A52 zijn alleen de netwerkverbinding, verversingssnelheid van het scherm en de wat snellere processor van de 5G-variant het verschil.

Oppo A94 vs Galaxy A52 01

Wat de precieze verschillen en overeenkomsten tussen de twee smartphones vertel ik je in de video. Ik wil wel alvast verklappen dat de twee toestellen nogal verschillend zijn. Samsung zet met de A52 de meest complete allround telefoon in deze prijsklasse neer. Hij is waterdicht heeft een uitstekend updatebeleid en een prima camera. Bovendien wint hij het van de Oppo met zijn 90Hz/120Hz scherm. Toch heeft de Oppo ook zeker voordelen: ik vind hem zelfs fijner in gebruik. Hij heeft wat mij betreft de wat fijnere software en presteert vooral beter. Ook is het ontwerp wat eleganter en werken de vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning beter