Menu

Xiaomi Poco M3 review: voor de koopjesjagers

De Poco M3 van Xiaomi is de goedkoopste smartphone van Poco tot nu toe met een prijs van €150. Weinig geld voor een smartphone, en de vraag is dan ook wat je daarvoor krijgt.

Het volledige antwoord daarop krijg je in deze review. In ieder geval kan ik je alvast vertellen dat de Poco M3 voor zijn prijs ontzettend goed scoort. Met zijn speelse ontwerp, full HD-scherm en gigantische batterij heeft de telefoon een aantal duidelijke pluspunten boven zijn concurrenten. En hoewel de prestaties niet briljant zijn, scoort hij voor zijn prijsklasse goed en is de Poco M3 snel genoeg voor een prettig dagelijks gebruik.

Xiaomi Poco M3 12

Van de drie camera’s achterop de Poco M3 is er maar een écht zinvol, maar die doet wel relatief goede zaken. Bij goed licht is de kwaliteit niet briljant, maar als het begint te schemeren maakt hij nog steeds vrij duidelijke foto’s. Dat is een pluspunt tegenover veel smartphones in deze klasse. Alleen de software van de Poco M3 is niet een van zijn sterkste kanten: de MIUI is een beetje druk en niet bijzonder overzichtelijk. Toch valt de balans bij deze Poco M3 voor zijn prijs zeker positief uit.