Menu

Nokia 5.4 review: typische Nokia is prima keuze

Voor nog geen €200 koop je de Nokia 5.4: een degelijke Android One-telefoon die er fraai uitziet en precies is wat je van een Nokia zou verwachten. In deze review vertel ik je er alles over.

Wie een budgetsmartphone wil, moet concessies doen. Sommige smartphones onder €200 hebben indrukwekkende specificaties, maar vallen dan tegen met bijvoorbeeld hun software of ondersteuning. Of die specificaties zijn wel goed, maar daar zie je in de praktijk niet zoveel van terug. Andere toestellen hebben juist niet zulke goede specificaties, maar scoren in de praktijk wel erg netjes. De Nokia 5.4 is er eentje in die laatste categorie, mede dankzij zijn Android One-software. Dat software-programma staat garant voor 2 jaar upgrades en 3 jaar beveiligingsupdates; erg goed voor een budgetsmartphone.

Nokia 5.4 Achter

De specificaties van de Nokia 5.4 zijn bovendien zeker niet slecht. De smartphone heeft een Snapdragon 662-chipset, 4GB werkgeheugen en maar liefst vier camera’s. Het ontwerp is volledig van plastic, maar wel erg mooi. Het 6,4-inch scherm heeft niet zo’n hoge resolutie en ook de batterij van de Nokia 5.4 is niet bijzonder groot. Toch scoort hij ook op die twee vlakken eigenlijk best goed, waardoor de Nokia 5.4 een goed totaalplaatje biedt.