Menu

Samsung Galaxy A52s review: bijna perfect

De Samsung Galaxy A52s is een kleine upgrade over de al erg goede Galaxy A52 van eerder dit jaar. Dat blijkt een schot in de roos, zoals ik je in deze review uitleg.

Smartphones in Samsung’s Galaxy A5x-lijn zijn traditioneel erg uitgebreid, maar niet erg snel. De Galaxy A52 bracht daar eerder dit jaar al verandering in door niet meer trager dan het gemiddelde te zijn, maar was ook zeker niet de snelste smartphone in zijn klasse. De Galaxy A52s is dat nog steeds niet, maar scoort nu wel duidelijk bovengemiddeld en is daarmee een nóg betere keuze dan zijn voorganger. Sterker nog: ik durf wel te beweren dat dit bijna de perfecte smartphone in het middensegment is.

Samsung Galaxy A52s 24

Twee grote voordelen van de Galaxy A52s zijn dat hij volledig waterdicht is en dat de software-ondersteuning uitstekend is. Samsung belooft voor dit toestel 3 jaar Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates; het beste wat je kunt krijgen op Android-gebied. Voor een topklasse-smartphone is dat netjes, maar voor een middenklasser als de A52s ronduit indrukwekkend.

Ook verder is de Samsung Galaxy A52s een erg goede en complete smartphone. De camera’s van de telefoon zijn uitgebreid en goed en het scherm is geweldig mooi. De telefoon is bovendien voorzien van uitgebreide software, heeft een prima batterij en een stevig ontwerp. Kleine nadelen zijn de trage laadfunctie en het feit dat de telefoon volledig van plastic gemaakt is en er niet zo spannend uitziet. Kun je daar echter mee leven, dan is de Samsung Galaxy A52s eigenlijk bijna de perfecte middenklassesmartphone.