Menu

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ review: topmiddenklasser maakt potentie niet waar

Een mooie middenklassesmartphone die helaas onderuit gaat op zijn software. Dit is de Xiaomi Redmi Note 13 Pro+.

Xiaomi zet met de Redmi Note 13 Pro + in de basis een erg indrukwekkende middenklasse-smartphone neer. De smartphone ziet er luxe uit, heeft een prachtig scherm, is snel en heeft een goede camera. Bovendien is hij IP68-waterbestendig en kan hij razendsnel opladen met 120W. Alle ingrediënten voor een toptoestel, dus. De prijs van €399 is bovendien relatief vriendelijk.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 18

Helaas gaat er in de uitwerking het een en ander mis bij deze smartphone. De hoeveelheid spam die Xiaomi in de software heeft ingebouwd is gekmakend, de nabijheidssensor van het toestel werkt niet helemaal lekker en hetzelfde geldt voor de automatische helderheid van het scherm. Bovendien is de batterij in de basis weliswaar goed, maar loopt hij relatief snel leeg als je onderweg bent. Allemaal puntjes die op zichzelf niet problematisch zijn, maar het totaalplaatje van deze Redmi Note 13 Pro+ wel minder indrukwekkend maken dan het had kunnen zijn.

Daarmee is de Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ nog steeds een fijne en uitgebreide smartphone die de moeite waard is als je het niet erg vind om wat moeite te steken in het opschonen van de telefoon. Bovendien bestaat de kans dat Xiaomi’s HyperOS binnenkort beterschap brengt. Maar wie een fijne allround middenklasser wil zonder onvolkomenheden, is in ieder geval voorlopig beter af bij bijvoorbeeld de OnePlus Nord 3, Samsung Galaxy A54 of Google Pixel 7a. Voor wie liever bij Xiaomi blijft is de iets duurdere 13T een interessant alternatief.

Actuele prijzen van het toestel vergelijken in combinatie met een abonnement kan hier.