Menu

Samsung Galaxy S21 review: terug naar de essentie

Met de Galaxy S21-serie trapt Samsung het nieuwe smartphonejaar af. De topsmartphones van Samsung zijn herkenbaar, maar pakken het ook duidelijk anders aan. In deze review zie je er alles over.

Geen luxe glazen behuizing meer en een lagere schermresolutie. Met die twee wijzigingen slaat Samsung met de Galaxy S21 een ander pad in. De Samsung Galaxy S21 Ultra is nu het echte toptoestel van Samsung en behoud het alleenrecht op luxe. De S21 is daarmee verworden tot de Samsung-topper voor iedereen. Dat merk je in de adviesprijs: die ligt met €849 zeker niet laag, maar is wel €150 lager dan die van de Samsung Galaxy S20 5G vorig jaar. Een goede deal, gezien de concessies die Samsung daarvoor gedaan heeft nauwelijks merkbaar zijn.

Samsung Galaxy S21 achterkant

Tegelijk is de Samsung Galaxy S21 nog steeds een erg complete high-endsmartphone. Hij heeft de nieuwe moderne Exynos 2100-chip van Samsung, is waterdicht, ondersteunt draadloos laden en is nog steeds voorzien van een prachtig scherm. De drie camera’s op de achterkant zijn uitgebreid en de telefoon heeft fijne vernieuwde software met een uitstekend updatebeleid. Het ontwerp mag dan wel minder luxe zijn; het ziet er flitsend uit en is dankzij het 6,2-inch behoorlijk compact.