Menu

Top 5: de beste smartphones onder €350 in 2022

Ben je op zoek naar een goede en uitgebreide smartphone die toch betaalbaar is? Dan zit je bij deze video goed. Ik bespreek namelijk de vijf beste smartphones onder €350, dat zijn de Motorola Edge 20, de Oppo Reno 6, de Xiaomi 11T, de Samsung Galaxy A52s en de OnePlus Nord 2.

Echt grote concessies op de kwaliteit en functies van je smartphone hoef je voor minder dan €350 niet te doen. Natuurlijk; zaken als de camera, processor en schermkwaliteit staan niet gelijk aan die van toestellen die twee of zelfs drie keer zoveel kosten. Maar ze zijn allemaal op een niveau dat voor de meeste mensen ruim voldoende zal zijn. Althans: als je de goede telefoon uitzoekt. Je zult namelijk wel prioriteiten moeten stellen in wat voor jou het belangrijkste is. De Samsung Galaxy A52s is bijvoorbeeld een erg goede allrounder die stevig, waterdicht en voorzien van een prachtig scherm is. Maar hij is niet erg luxe en de vingerafdrukscanner werkt niet ideaal. Wil je een toestel dat wel luxe overkomt? Dan is de Oppo Reno 6 misschien een goede aankoop. Het is een van de mooist ontworpen smartphones en bovendien heeft hij een goede camera en heerlijk scherm. Maar de software is wat druk en de prestaties niet ideaal.

OnePlus Nord 2 01

Ga je juist voor de beste prestaties, dan moet je bij de Xiaomi 11T of de OnePlus Nord 2 zijn. Beiden uitgerust met een MediaTek-chip die maar weinig onder doet voor de top-processoren van een jaar geleden. Bovendien scoren die toestellen ook op andere vlakken nog erg goed. Zeker de OnePlus Nord 2 is een uitstekende allrounder die maar weinig steekjes laat vallen, en daarmee met recht de winnaar van deze lijst genoemd kan worden. Toch moet je ook als je voor de Nord 2 gaat wat inleveren: het toestel is al wat ouder en dat betekent dat het resterende updatebeleid niet zo ruim meer is.

Kortom: voor minder dan €350 koop je een heleboel goede smartphones, maar is geen enkel toestel echt perfect. Welke telefoon het beste bij jou past, hoor je in deze video.