Menu

Google Pixel 8 review: compacte cameratopper

De Google Pixel 8 is de basis-Pixel van dit jaar en valt vooral op door zijn lange ondersteuning, uitstekende hoofdcamera en slimme snufjes. Je haalt ‘m in huis vanaf €730 en in deze review vertel ik je er alles over.

De Google Pixel 8 is de beste, maar ook de duurste basis-Pixel tot nu toe. Google bouwt voort op zijn sterke kanten: de camera en de software. Beiden zijn nog altijd erg goed en de software wordt nu maar liefst 7 jaar ondersteund. Bovendien heeft Google het scherm aangepakt en daarmee een van de zwakke punten van de vorige pixels opgelost. Helaas is een ander zwak punt gebleven: de batterij is nog steeds niet je-van-het en de laadfunctie bovendien traag. Met een verhoogde prijs van €750 op het moment van schrijven is de Pixel 8 daarmee niet meer de instant-aanrader die zijn voorganger wel was.

Google Pixel 8 07

Toch is de Google Pixel 8 over de gehele linie een goede telefoon die alles doet wat je van een high-end smartphone mag verwachten. Hij is snel, heeft een mooi scherm, is waterdicht en kan draadloos laden. De schone Android-software is fijn en de AI-toevoegingen zijn soms handig en de camera’s nog altijd een groot pluspunt van deze telefoon. Wel is het jammer dat een aantal uitgebreide functies exclusief voorbehouden zijn aan de Pixel 8 Pro. De achilleshiel van het toestel blijft de batterij, die niet meer dan een krappe voldoende scoort. Als je daarmee kunt leven, heb je aan deze Pixel 8 echter een ontzettend goed en fijn toestel dat prachtige plaatjes schiet.

Actuele prijzen van de Pixel 8 vergelijken kan hier.