Menu

OnePlus 9 review: betaalbaar high-endtoestel doet alles goed

De OnePlus 9 is de goedkoopste smartphone met de high-end Snapdragon 888-chip die je op dit moment kunt krijgen. Toch is het toestel opvallend compleet, en daarmee een goede deal voor wie een betaalbare high-end smartphone wil. In deze review vertel ik je er alles over.

De OnePlus 9-serie bestaat uit twee toestellen: de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro. Die strategie hanteert OnePlus al een tijdje, maar waar de 8 en de 7 nog behoorlijk gehandicapt waren tegenover de 8 Pro en de 7 Pro, is dat verschil bij de OnePlus 9 een stuk kleiner. Daarmee wordt de OnePlus 9 een erg interessante keuze. De smartphone is snel, heeft een prima camera, kan draadloos opladen en heeft een deels waterdicht ontwerp. Toch is hij met zijn vanafprijs van €699 goedkoper dan alle andere recente high-end smartphones.

OnePlus 9 review achterkant

Natuurlijk heeft OnePlus ook de nodige bezuinigingen gedaan, maar het zijn allemaal geen grote issues. Het frame van de OnePlus 9 is van plastic in plaats van metaal en de telefoon mist een zoomcamera. Ook IP68-certificering mist, hoewel de smartphone volgens OnePlus dezelfde behandeling tegen water heeft gehad als de wel IP68-gecertificeerde OnePlus 9 Pro. De besparing zou puur op de certificering zitten, die volgens OnePlus teveel geld zou kosten gezien de prijsklasse van het toestel. Gezien de OnePlus 9 inderdaad minimaal €100 goedkoper is dan zijn concurrenten, is dat misschien helemaal niet zo’n slechte keuze.