Menu

Motorola Edge 20 Pro review: prachtige topsmartphone met kleine nadelen

De Motorola Edge 20 Pro is de topsmartphone van Motorola dit jaar. Het toestel doet mee aan de onderkant van het high-end segment en gooit daar hoge ogen. Toch is ook niet alles perfect bij deze Motorola, zoals je in deze review hoort en ziet.

De Motorola Edge 20 Pro kost zo’n €650 en biedt voor dat geld heel wat, maar mist ook duidelijk een aantal zaken. Hij is bijvoorbeeld niet volledig waterdicht, ondersteunt geen draadloos opladen en heeft niet de nieuwste en snelste chipset. Dat betekent overigens niet dat hij power mist: de Snapdragon 870-chip die in de Edge 20 Pro ligt is ook erg krachtig.

Motorola Edge 20 Pro 02

Bovendien zet de Motorola Edge 20 Pro zeker ook een aantal voordelen tegenover die tekortkomingen. De smartphone heeft bijvoorbeeld een periscoopcamera die 5x kan zoomen, heeft een uitstekende batterij en een 144Hz oledscherm. Ook het ontwerp is erg fraai: de telefoon is opgetrokken uit glas en aluminium en is slechts 8 millimeter dun.

De software van de Motorola Edge 20 Pro is bovendien erg fijn. Het toestel biedt een bijna schone Android-ervaring met een paar handig extra’s. Dat ben je waarschijnlijk wel van Motorola gewend, maar dit keer is ook het updatebeleid in orde. De Edge 20 Pro krijgt twee jaar Android-upgrades en drie jaar beveiligingsupdates. Een prima score, zeker als je bedenkt dat die beveiligingsupdates maandelijks uitgerold worden.