Menu

Samsung Galaxy A52s vs Galaxy A52 review: welk broertje wint?

De Samsung Galaxy A52s en Samsung Galaxy A52 zijn bijna aan elkaar gelijk en allebei volop verkrijgbaar. Welke van de twee is de beste keuze? In deze vergelijking bespreek ik het. Eigenlijk gaat deze vergelijking over drie toestellen: de A52 4G, A52 5G en A52s, die altijd 5G heeft.

Ik heb zowel de Samsung Galaxy A52s als de Samsung Galaxy A52 al gereviewd en zal er dus niet heel diep op ingaan in deze vergelijking. Als je er alles over wilt weten, check de afzonderlijke reviews via de links hieronder.

Samsung Galaxy A52 vs Galaxy A52s03

Hét grote verschil tussen deze twee smartphones is de chipset. De Samsung Galaxy A52s heeft een Snapdragon 778G-chipset, die duidelijk moderner en sneller is dan de Snapdragon 720G- en Snapdragon 750G-chips in de gewone Galaxy A52. Gek genoeg betaal je daar geen meerprijs voor bij de Galaxy A52s tegenover de 5G-versie van de Galaxy A52, dus die keuze is eigenlijk eenvoudig gemaakt.

Ook tegenover de goedkopere 4G-variant van de Galaxy A52 is de Galaxy A52s echter een erg aantrekkelijke keuze. Het toestel kost slechts €50 extra en daarvoor krijg je dus niet alleen 5G-ondersteuning terug. Het toestel heeft ook die snellere chip en bovendien is het scherm wat mooier afgesteld. Omdat de Galaxy A52s ongeveer een half jaar nieuwer is, krijg je op papier ook een half jaar extra software-ondersteuning. Of dat in de praktijk ook het geval is moet nog blijken, maar in ieder geval is de Samsung Galaxy A52s voor de meeste mensen de aantrekkelijkste keuze van het stel.