Menu

Samsung Galaxy S24 Ultra preview: Samsung stapt in AI

Samsung maakt vandaag zijn stap in de wereld van AI bekend met de aankondiging van de Galaxy S24-serie. In deze preview vertel ik je er alles over aan de hand van de Galaxy S24 Ultra.

Natuurlijk is de Samsung Galaxy S24 Ultra in de basis een update van de Galaxy S23 Ultra, met net zo uitgebreide hardware, geweldige prestaties en een vergelijkbaar ontwerp. Zaken die de Galaxy S Ultra-toestellen de afgelopen jaren uniek maakten zoals de S-Pen en de dubbele telelens zijn gewoon weer aanwezig, en het spreekt dan ook voor zich dat de Galaxy S24 Ultra een van de beste Android-smartphones van 2024 zal worden. Tot zover echter niet zo heel veel verrassends; dat soort updates hebben de Galaxy S-toestellen van Samsung immers ieder jaar.

Samsung Galaxy S24 Ultra 84

Ook niet erg verrassend anno 2024, maar wél erg interessant, is de toevoeging van Galaxy AI. De artificial intelligence-functies van Samsung zijn nog een stukje uitgebreider dan wat Google een aantal maanden geleden op de Pixel 8-serie liet zien. Je herkent ze aan vier sterretjes in beeld, en ze helpen je volgens Samsung meer te bereiken met minder moeite. Functies waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld het samenvatten van notities, webpagina’s of zelfs hele gesprekken die je met de microfoon van het toestel opneemt. Daarnaast helpt AI je natuurlijk in het bewerken van je foto’s, en kun je bijvoorbeeld real time telefoongesprekken vertalen.

Actuele prijzen in combinatie met een abonnement vind je hier.