Menu

OnePlus 9 preview: meer ‘Pro’ dan zijn voorgangers

Vandaag kondigde OnePlus de 9-serie bekend. De OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro zijn binnenkort verkrijgbaar, en vallen vooral op door hun Hasselblad-camera. In deze preview vertel ik je alvast het een en ander over de OnePlus 9.

De OnePlus 9 heeft met €699 dezelfde vanafprijs als de OnePlus 8 van vorig jaar, maar het toestel is een stuk meer ‘Pro’ dan zijn voorganger. Zo biedt de OnePlus 9 dezelfde hoofdcamera als de OnePlus 8 Pro, heeft hij net als de OnePlus 9 Pro een hoogwaardige groothoekcamera én kan hij draadloos opladen. Dat maakt de OnePlus 9 op het eerste gezicht een erg interessante keuze.

OnePlus 9 achterkant

Los daarvan is deze smartphone natuurlijk een vlaggenschip zoals je dat in 2021 mag verwachten. Hij heeft een snelle Snapdragon 888-chipset, een prachtig oledscherm en een luxe ontwerp. Dat ontwerp is niet officieel IP68-waterbestendig, maar OnePlus beweert dat het toestel dezelfde behandeling heeft gehad als de OnePlus 9 Pro die dat wel is. Het enige verschil is de certificering, die volgens OnePlus zo’n €30 kost en gezien dit lage prijspunt niet te verantwoorden is. Binnenkort vertel ik je in een volledige review van de OnePlus 9 nog veel meer, maar bij deze hoor je alvast wat deze smartphone bijzonder maakt.