Menu

OnePlus Open review: schot in de roos

OnePlus zet met zijn eerste foldable meteen de beste vouwtelefoon op de Nederlandse markt neer. Dit is de OnePlus Open, die krap €1800 kost.

De OnePlus Open is de eerste serieuze uitdager van de Galaxy Fold-serie van Samsung in Nederland en gaat die concurrentie succesvol aan. Waar de toestellen van Samsung door hun relatief dikke behuizing en smalle front-scherm in dichtgeklapte modus niet als volwaardige telefoon voelen, doet de OnePlus Open dat wel. Hij is nog steeds relatief zwaar en dik, maar omdat het camera-eiland als handig steuntje voor je vingers kan dienen toch fijn in gebruik. Het toestel openklappen tot een kleine tablet is daarmee een mooie extra optie, in plaats van een noodzaak. Bovendien is de vouw weliswaar merkbaar aanwezig, maar niet echt storend.

OnePlus Open 24

Los van de vouwfunctie is de OnePlus Open op de meeste vlakken een goede high-end smartphone. Het ontwerp is mooi en luxe, de telefoon heeft mooie schermen en presteert uitstekend. De camera’s vallen me eerlijk gezegd een beetje tegen, zeker als je een foto van iets bewegends probeert te maken bij weinig licht. Toch zijn ze nog steeds goed genoeg en beter dan die van de Galaxy Folds van Samsung. Ook de batterij van de OnePlus Open scoort ruim voldoende.

Natuurlijk kent deze Open ook een aantal nadelen. Zo is het jammer dat hij niet draadloos kan opladen en slechts beperkt beschermd is tegen water. Ook blijft het bij dit soort toestellen de vraag hoe lang het scherm en klapmechanisme goed blijft en is de torenhoge prijs een mogelijk struikelblok. Toch is de OnePlus Open onder de streep wat mij betreft de eerste foldable die – mits je de prijs kunt ophoesten – echt de moeite waard is.

Vergelijk actuele prijzen in combinatie met abonnement hier.